Instruments for Quality Control

ALLES WETEN OVER WEEGSCHALEN: PRINTERS, KABELS NAAR DE PC, SOFTWARE, TOEBEHOREN ... SNELLE KEUZE, DEFINITIES EN ALGEMENE TECHNISCHE INFORMATIE

Metil Industrie is ISO 9001:2015 gecertificeerd
Accessoires voor weegschalen

Verschillende printermodellen, verbindingskabels RS 232 naar PC, gegevensuitvoeren, ijksoftware voor elektronische weegschalen, dubbel display, verbinding met een Ethernet-netwerk, speciale weegtafel.

Betreffende de bidirectionele RS232-interface
Alle weegschaalmodellen hebben sinds 2010 een bidirectionele RS232-interface. Het op de weegschaal afgelezen gewicht kan dus via een toets aan de voorzijde naar de PC overgedragen worden; en omgekeerd kan de PC een waarde, een van de PC naar de weegschaal verzonden instructie opvragen.

Reservelader
Veel weegschaalmodellen gebruiken de lader 440-902 die u bij ons kunt aankopen voor 18 Euro, BTW excl. De lader 440-902 is enkel geschikt voor de modellen 440 - DE - EW - KB - DS - 572 - EMB - FCB - ECE - ECB - CB - EOB - EOS - PCB.

Ethernet adapter YKI-01
Adapter voor het aansluiten van weegschalen met RS232 interface op een IP-gebaseerd Ethernet netwerk.

Deze software SCD-4.0 is compatibel met Windows 10.

Zie de oude documentatie in het Nederlands (2014)

Gebruikershandleiding van de software Balance Connection SCD-4.0


Link naar het installatiebestand van de demonstratiesoftware SCD-4.0

Klik op de link om de demonstratiesoftware op uw computer te installeren.

Verklaring van de pictogrammen De betekenis van de pictogrammen gebruikt in de pagina's over de weegschalen.

Uitleg over de IP beschermingsgraden

De betekenis van de pictogrammen gebruikt in de pagina's over de weegschalen.

Alles weten over weegschalen

Twee pagina's vol informatie en definities van technische termen gebruikt in de wereld van het wegen.

Wat verstaat met onder ijkklassen, beschermingsgraad IP 54 of IP 65, tarra-aftrek, lineariteit?

Volledige uitleg over wettelijke ijking en over de keuze van de nauwkeurigheidsklasse van testgewichten volgens het te controleren type weegschaal.

Zie de oude document in het Nederlands (2014)

Wettelijke referenties voor medische weegschalen

Uitleg over de termen Approved medical device - Professional care - Home care.

De medische weegschalen zijn onderworpen aan de Europese richtlijnen met betrekking tot medische hulpmiddelen conform 93/42/EEG.

Weegschalen voor apothekers


Vervanging van de kunststoffolie op het toetsenbord van de weegschalen met apart plateau en verbindingskabel Voor de platformweegschalen met apart plateau en verbindingskabel kan men de kunststoffolie op het toetsenbord vervangen. Deze folie is een onderdeel dat onderhevig is aan slijtage en kan eenvoudig vervangen worden door de gebruiker. Maar in geval van reparatie moet de volledige weegschaal naar de fabriek teruggestuurd worden. Het is niet mogelijk om alleen de indicator of de opnemers te vervangen.Zie een voorbeeld van een ijkcertificaat DAkkS (vroeger DKD)

Prijzen van herijking voor controlegewichten


International Recommendation OIML R 111

In de 78 pagina's van deze zeer technische uitgave gepubliceerd door de IOML - Internationale Organisatie voor Wettelijke Metrologie - zal u alles te weten komen over de metrologische vereisten en de technologische en wetenschappelijke specificaties m.b.t. de ijkgewichten van de klassen E1 tot M3.

Verbindingskabel RS 232 - USB De meeste Kern weegschalen hebben een RS 232 interface behalve de vochtbepalers.

Als u een USB connector nodig hebt dan bieden wij u de kabel AFH 12.

Kabel AFH 12
Klik op de foto om deze te vergroten

Netvoedingen Netvoeding 440-902 voor weegschalen tot in 2011.

Netvoeding 440-902 voor weegschalen tot in 2011
Klik op de foto om deze te vergroten

IJkgewichten met compacte cilindrische vorm ... zijn niet conform de IOWM.

De IOWM (Internationale Organisatie voor Wettelijke Metrologie) schrijft niet alleen de massawaarden, toleranties en gebruikte materialen voor, maar ook de geometrische vorm van de ijkgewichten. De gewichten met compacte cilindrische vorm zijn conform de IOWM qua tolerantie en materiaal, maar niet qua geometrische vorm. Deze gewichten hebben een meer cilindrische vorm, maar niet de typische knop bovenaan en zijn dus makkelijker te fabriceren en dus goedkoper. Ze zijn iets minder makkelijk te manipuleren dan de klassieke IOWM-gewichten met knop.
Aangaande de plaatselijke G

Wist u dat het verschil in gewicht tussen pool en evenaar ongeveer 0,5 % bedraagt?

Indien u dus een gewicht van 80 kg weegt, dan hebt u een verschil (fout?) van 400 g in functie van de plaats van gebruik van de weegschaal (extreem geval tussen pool en evenaar).

Wanneer een gewicht lang op het plateau van een weegschaal blijft

Hebt u een toepassing waarbij het te wegen object lang (meerdere minuten of uren) op het weegschaalplateau blijft en u de evolutie van het gewicht in functie van de tijd wenst af te lezen, dan moet u absoluut letten op de keuze van de technologie toegepast in de weegschaal.

U dient geen weegschaalmodel te kiezen, waarbij het weegprincipe berust op spanningsmeters (pictogram DMS).

Neem contact met ons op voor meer uitleg. Immers, bij spanningsmeters is er een ontspanningsfenomeen in de opnemer(s) en neemt de afgelezen gewichtswaarde af in functie van de tijd... vanzelfsprekend te vermijden, indien men geïnteresseerd is in de gewichtscurve in functie van de tijd.