HOOFDPAGINA CONTACT
HELPLINE METIL +32 56 78 21 74
Metil Industrie

Metil industrie als onderdeel van Rycobel (meer info).

Krachtopnemers

Zie de montage in ons labo voor de kalibratie van een hechtingstester (oud model).

Klik op de foto om deze te vergroten

Opnemer TS9363 met grote capaciteit en Micra-M op een proefbank, ontworpen en gefabriceerd door een Nederlandse klant

Klik op de foto om deze te vergroten

In ons atelier ontworpen en gemonteerde apparatuur - een krachtopnemer verbonden met een digitale indicator wordt gemonteerd op een elementair handbediend statief met een robuuste grijper. De klant is een industrieel controleorganisme dat verschillende soorten tractieproeven op elektrische huishoudapparaten uitvoert voor de veiligheidscertificatie. De klant is zeer tevreden over het materieel en heeft exact dezelfde configuratie in 2014 aanbevolen.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Door onze technici met rekstrookjes uitgeruste dynamometer-contactor met verwerkingselektronica via een analoog uitgangssignaal van 10 V, evenredig met een loodrecht op de sonde gemeten kracht van 0 tot 100 g.

Klik op de foto om deze te vergroten

PEEL TESTER

Inderdaad ... dit is een bizarre foto van een bizar apparaat. Dit is nochtans één van de verwezenlijkingen waar we zeer trots op zijn.

Op vraag van een internationaal controleorganisme en de groep Fluxys (het vroegere Distrigaz) hebben we deze apparatuur ontworpen en gemaakt, waarmee ter plaatse (in de natuur) de trek- en pelsterkte van hoogtechnologische tape gemeten kan worden, die op grote ondergrondse gasleidingen gebruikt wordt. Het gaat om een soort statief op robuuste wieltjes met motorisering en batterij.

Het statief wordt op de leiding geplaatst (buis van het type pijpleiding) en de operator verplaatst het traag met behulp van de zijdelingse grepen. Een krachtopnemer met robuuste grijper grijpt een uiteinde van de tape en meet de pelsterkte tijdens de proef. De digitale krachtindicator is uitgerust met een geheugen dat op het einde van de dag naar een PC overgezet wordt.

Het geheel werd in 2000 ontworpen en gefabriceerd in verschillende exemplaren en is nog steeds functioneel in diverse vaak moeilijke omstandigheden (slijk, sneeuw, enz.).

We verzekeren het onderhoud en de periodieke kalibratie van deze PEEL TESTERS.

Nieuwe Peel Tester met snelle beweging
Klik op de foto om deze te vergroten

Uitvoering van een speciale opnemer om drukkrachten tot 300 N te meten met een stift in gehard staal en een set van 3 verwisselbare naalden met diameters van 0,5 mm, 0,7 mm en 1 mm. Gebruik tijdens de kwaliteitscontrole om in zeer moeilijk bereikbare ruimtes te meten. De aflezing gebeurt via een draagbare multifunctionele indicator.

Klant in Frankrijk (de naam van het bedrijf kan omwille van de vertrouwelijkheid niet meegedeeld worden).

Klik op de foto om deze te vergroten

Foto's van een opnemer 301 van 100 kN met drukaccessoires voor een meettoepassing van drukkrachten op een pers in productie in de fabriek New Holland in Antwerpen

Klik op de foto's om ze te vergroten

Uitvoering van een behuizing in inox voor een weegtoepassing met ingebouwde elektronica en digitale weergave
Uitvoering van een behuizing in inox voor een weegtoepassing met ingebouwde elektronica en digitale weergave
Klik op de foto om deze te vergroten

Krachtopnemer van 500 kN

Diameter van de boorgaten: 57 mm
Hartafstand van de boorgaten: 320 mm
Dikte: 80 mm
Breedte: 175 mm
Totale hoogte: 440 mm
Gewicht: 38 kg

De foto toont de opnemer en de elektronica Micra-M in een metalen behuizing.
De foto toont de opnemer en de elektronica Micra-M in een metalen behuizing
Klik op de foto om deze te vergroten

Standaard behuizing

La photo représente le capteur et l'électronique Micra-M dans un boîtier métallique.
Standaard behuizing
Klik op de foto om deze te vergroten

Op een tafel te plaatsen elektronica Micra in een metalen behuizing met opnemer TS9363 en trekogen

Op een tafel te plaatsen elektronica Micra in een metalen behuizing met opnemer TS9363 en trekogen Op een tafel te plaatsen elektronica Micra in een metalen behuizing met opnemer TS9363 en trekogen
Klik op de foto's om ze te vergroten

Opnemer voor NMBS

Studie en fabricage van apparatuur voor het meten van drukkrachten in remblokken van locomotieven en wagons voor de centrale ateliers van de Belgische spoorwegen (NMBS) in Salzinnes, Namen en voor de mechanica-ateliers in Mechelen (met meting van de verplaatsing).

Aanwezige problemen: zeer weinig ruimte tussen de mobiele vlakken en brute verplaatsing. De opnemer met afgeschuinde bladen en rekstrookjes heeft een zeer kleine dikte en is goed bestand tegen dynamische belastingen.

Cliquez sur les photos pour les agrandir