HOOFDPAGINA CONTACT
HELPLINE METIL +32 56 78 21 74
Metil Industrie

Metil industrie als onderdeel van Rycobel (meer info).

Digitale dynamometers type "PUSH PULL"

Dynamometer DFX

DFX2

De DFX2 is de economische oplossing voor zij die trek-/drukkrachten willen meten met geheugen van de maximumwaarde (piekwaarde) of onmiddellijke aflezing, zonder nood aan speciale of meer geavanceerde functies. Beschikbaar in 4 capaciteiten (50 N, 250 N, 500 N en 1000 N) met een nauwkeurigheid beter dan +/- 0,3 % van de capaciteit (meetbereik). Keuze van de meeteenheden (N, kgf, lbf en ozf). Zeer goed leesbaar en groot digitaal display, LCD-scherm met hoge resolutie, eenvoudig toetsenbord met weinig toetsen voor eenvoudig gebruik, navigatiemenu's en -toetsen, staafdiagram dat het gemeten krachtniveau weergeeft. Mechanische bescherming 150 %. Taalkeuze voor de menu's: Frans, Engels en andere. Voeding via oplaadbare batterijen voor continu gebruik gedurende ten minste 70 h. Kan ook werken via het net met universele lader (EU-, US- en UK-stekkers). Meetfrequentie: 1000 Hz.

De DFX2 wordt geleverd in een beschermkoffer met de lader, een haak, een kleine vlakke schijf en een zeer volledige gebruikshandleiding.

Naar keuze: met ijkcertificaat van de Amerikaanse fabrikant (versie NIST) of enkel met conformiteitsattest.

Ten opzichte van de vorige generatie is de batterijhouder veel verbeterd. Vanaf nu zijn de oplaadbare batterijen veel betrouwbaarder en hebben ze een langere levensduur.

Hartafstand aan de achterzijde: voor de drie digitale modellen (DFX, DFE en DFS) bedraagt de hartafstand van de twee bevestigingsschroeven aan de achterzijde 57,1 mm. Het gaat om de montage van een dynamometer op een handbediend of gemotoriseerd statief.

Ze gebruiken een DFX *:
Capsugel (Bornem - België)
Daikin (Oostende - België)
Sabca Limburg (Lummen - België)
Berry Plastics (Oevel - B)
Mhvj (Le Sentier - CH)
RL Decor (Herblay - Frankrijk)
Baxter R&D (Braine L'Alleud - België)
GSK GlaxoSmithKline (Waver - België)
NMBS (Oostende - België)
Vishay Resistors (Evere - België)
FN Herstal (Herstal - België)
Fremach (Izegem - België)
Tenneco Monroe (Sint-Truiden - België)
Pfizer (Puurs - België)
Audi Brussels (Brussel - België)
Pacon (Dudzele - België)
AW Europe (Baudour - België)
Flemac (Westerlo - België)
Locinox (Waregem - België)
Asco (Zaventem - België)
Liantis EDPB (Brugge - België)
Jori (Wervik - België)
Solerax Advanced Coatings (Deinze - België)
SGS (Anderlecht - België)
(*) Onvolledige lijst van bedrijven die dit product besteld hebben. » Gebruikershandleiding » Hoe ziet het conformiteitsattest eruit?

Wat zijn de verschillen tussen de DFX2 en de DFE3?
De DFE3 (0,20 %) is nauwkeuriger dan de DFX2 (0,30 %). De DFX2 heeft geen RS232-interface naar de PC, terwijl de DFE3 er wel één heeft en geleverd wordt met een verbindingskabel naar de PC. De DFE3 biedt veel meer mogelijkheden en functies, terwijl de DFX2 het basistoestel is voor eenvoudig gebruik. De DFE3 bestaat in een groter aantal capaciteiten, namelijk 7 capaciteiten van 10 N tot 2500 N, terwijl de DFX er slechts 4 heeft van 50 N tot 1000 N. De DFE3 heeft een groot, goed leesbaar scherm met diverse zeer nuttige functies.

Digitale dynamometers DFE3

DFE3

De DFE3 is een digitale dynamometer voor industrieel en laboratoriumgebruik met de laatste innovaties, ontwikkeld door de wereldleider op het gebied van trek-/drukdynamometers. Beschikbaar in 7 capaciteiten (10 N tot 2500 N) met een nauwkeurigheid beter dan +/- 0,20 % van de capaciteit (meetbereik). Keuze van de meeteenheden (N, kgf, lbf, gf, ozf). Groot kleurenscherm met achtergrondverlichting voor uitstekende leesbaarheid zonder fouten- of interpretatierisico. Taalkeuze voor de menu's: Frans, Engels en andere. Mechanische bescherming 150 %. Schermresolutie tot 50.000. Bemonsteringsfrequentie: 30 kHz. Intern geheugen tot 100 resultaten. Snel en eenvoudig gebruik met navigatiemenu's en -toetsen, staafdiagram dat het krachtniveau weergeeft. Voeding via oplaadbare batterijen en via het net (EU-, US- en UK-stekkers).

De DFE3 wordt geleverd in een beschermkoffer in stevig kunststof en schuimvulling met de lader, aan het uiteinde vast te schroeven accessoires, een RS232-verbindingskabel naar de PC en het ijkcertificaat van de fabrikant.

Geavanceerde functies: krachtgrenzen met geluidssignaal, controlelimieten voor SPC, statistische berekeningen (gemiddelde, minimum- en maximumwaarde, standaardafwijking, datum van de laatste kalibrering, historiek van de overbelastingen (zeer praktisch om te zien of de dynamometer goed gebruikt werd binnen zijn meetbereik).

Communicatie met PC of printer: De DFE3 beschikt over een USB-C-verbinding voor communicatie met een PC of printer.

De op Windows gebaseerde software ForceTest 3.1 is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig in gebruik, met diverse functies en mogelijkheden om de curves Kracht in functie van de Tijd weer te geven en te analyseren. Eenvoudige exports en rapporten. Gekleurde en intuïtieve gebruikersinterface. De software ForceTest 3.1 is inbegrepen in de prijs van het model DFS3, maar is een betalende optie voor het model DFE3. Zie hieronder de documentatie van de software ForceTest 3.1.

Ze gebruiken een DFE *:
Amac Aerospace (Bale, CH)
Capsugel (Bornem - België)
Wtcb (Limelette - België)
Philips (Turnhout - België)
Bosch (Tienen - België)
MS Relais (Sable sur Sarthe - Frankrijk)
Istar (Les Isnes - België)
Datwyler Pharma (Alken - België)
Komec Helsen (Wilrijk - België)
Ecophos (Louvain-La-Neuve - België)
Picanol (Ieper - België)

Calimet (Brugge - België)
Splifar (Gosselies - België)
Gamma-Wopla (Moeskroen - België)
R-TECH Schréder (Luik - België)
(*) Onvolledige lijst van bedrijven die dit product besteld hebben. » Gebruikershandleiding » Hoe ziet het conformiteitsattest eruit?
Digitale dynamometer DFS3

DFS3 (Opnemer in de behuizing)

Uitstekende digitale dynamometer voor industrieel en laboratoriumgebruik, 8 capaciteiten van 0 - 2,5 N tot 0 - 2500 N met opnemer geïntegreerd in de stevige aluminiumbehuizing, zeer hoge nauwkeurigheid beter dan of gelijk aan 0,1 % van de capaciteit, mechanische bescherming 150 %, zeer gemakkelijk af te lezen kleurenscherm met hoge resolutie, zeer hoge resolutie van het display tot 100.000 digits, interne meetfrequentie: 30 kHz, geheugenkaart die tot 1000 resultaten kan opslaan, volledige statistieken, eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface. Zeer lange batterijlevensduur. Historiek van de overbelastingen van het apparaat, wat zeer nuttig is voor het onderhoud en de opvolging van de processen.

Communicatie via USB-C-poort naar LIMS of met de software ForceTest 3.1 gratis inbegrepen in de levering. Standaard geleverd met USB-kabel.

Betreffende de nauwkeurigheid: de nauwkeurigheid van de DFS3 bedraagt +/- 0,1 % van het meetbereik, waarbij de nauwkeurigheid altijd uitgedrukt wordt in functie van de capaciteit / het meetbereik en niet het meetpunt. Het is zeer belangrijk om te onderstrepen dat dit nauwkeurigheidsniveau niet achteruitgaat na verloop van tijd, zoals vaak het geval is met concurrerende instapmodellen; de nauwkeurigheid blijft dus 0,1 % na maanden van gebruik en een groot aantal metingen.

Ze gebruiken een DFS *:
CHU-Charleroi Experimental Medicine Labo (B)
Sopura (Courcelles - België)
Piagnarelli (Marcinelle - België)
Fenwal (Louvain-La-Neuve - België)
MDS Nordion (Fleurus - België)
Browning - FN Herstal (Herstal - België)
Hubert De Backer (Sint-Niklaas - België)
Defensie (Rocourt - België)
DAIKIN Europe (Ostende - België)
Nestlé Nespresso (Lausanne - Zwitserland)
Industrieveren Algoet (Waregem - België)
Daikin Europe (Oostende - België)
Gerken (Verviers - België)
(*) Onvolledige lijst van bedrijven die dit product besteld hebben. » Gebruikershandleiding » Tekeningen en afmetingen van de accessoires geleverd bij een DFS-100 van 500 N » CE Declaration of Conformity » Load cells SLC » Torque sensors STS Specificaties en afmetingen van de kracht- en koppelopnemers beschikbaar bij de DFS-R-ND.

» Voorstelling van de producten SLC en STS
Digitale dynamometers DFS2-R en DFS2-R-ND

DFS2-R en DFS2-R-ND (Afzonderlijke opnemer)

Uitstekende digitale dynamometer voor industrieel en laboratoriumgebruik, 8 capaciteiten van 0-2,5 N tot 0-2500 N met opnemer geïntegreerd in de stevige aluminium behuizing, zeer hoge nauwkeurigheid beter dan of gelijk aan 0,1 % van het meetbereik, mechanische bescherming 150 %, interne meet- en opnamefrequentie van de piekmeting: 10000 Hz, volledige statistieken, geavanceerde functies: krachtgrenzen met geluidssignaal, vergelijking tussen twee krachten, kracht opgespoord door een uitwendig elektrisch contact. Datum van de laatste kalibrering en historiek van de overbelastingen.

Communicatie type Bluetooth naar de PC of printer. Standaard geleverd met USB-kabel. Gratis software ForceTest.

Mogelijkheid om tot 100 piekmetingen (peak) op te slaan.

In de versie DFS2-R met vaste verbinding tussen opnemer en indicator is er een ijkcertificaat voor het geheel indicator + opnemer.
In de versie DFS2-R-ND met verwisselbare opnemer echter is er een certificaat voor de indicator en een ijkcertificaat per opnemer, dus geen certificaat voor het geheel.

Betreffende de nauwkeurigheid: de nauwkeurigheid van de model DFS2-R bedraagt +/- 0,1 % van het meetbereik. Voor het model met de vervangbare opnemer DFS2-R-ND bedraagt de nauwkeurigheid +/- 0,25 % voor de opnemers tot 5000 N en +/- 0,3 % boven 5000 N, waarbij de nauwkeurigheid altijd uitgedrukt wordt in functie van de capaciteit / het meetbereik.

Ze gebruiken een DFS-Remote *:
SGS - CEBEC (Anderlecht - België)
Eriks (Mol - België)
Gerken (Verviers - België)
Caterpillar (Gosselies - België)
GSK Glaxo Smithkline (Rixensart - België)
Universiteit Luik (Luik - België)
NMBS Spoorweg (Cuesmes - België)
Arctic Paper (Oud-Heverlee - België)
Terumo (Haasrode - België)
FH Herstal (Herstal - België)
Sabca (Brussel - België)
(*) Onvolledige lijst van bedrijven die dit product besteld hebben.. » Tekeningen en afmetingen van de accessoires geleverd bij een DFS-100 van 500 N » Gebruikershandleiding » CE Declaration of Conformity » Load cells SLC » Torque sensors STS Specificaties en afmetingen van de kracht- en koppelopnemers beschikbaar bij de DFS-R-ND.

De kracht- en koppelopnemers zijn perfect compatibel met de oude generatie indicatoren DFS-R-ND vóór de generatie DFS2.

Sinds 2012 worden de afzonderlijke opnemers SLC of STS niet meer geleverd met beschermkoffer.

» Voorstelling van de producten SLC en STS

Verschillende modellen van grepen voor dynamometerss

Verschillende modellen van grepen voor dynamometers

FORCE TEST 3.1 Software

FORCE TEST 3.1 Software

De software kan gedurende 30 dagen gratis uitgeprobeerd worden, neem contact met ons.

De software ForceTest is inbegrepen in de prijs van het model DFS3, maar is een betalende optie voor het model DFE3.

» Zie de gedetailleerde gebruiksaanwijzing van de software ForceTest

Dynamometer FC

Dynamometer FC


Presentatievideo van de dynamometer FC:» Gebruikershandleiding
Dynamometer FK

FK

De FK is een basisdynamometer die eenvoudig in gebruik is. Zeer goed leesbaar display, zeer ergonomische greep. Interessant: het display kan automatisch omgekeerd worden, waardoor het apparaat in alle richtingen gebruikt kan worden.

Geheugen van de maximumwaarde (piekwaarde) of onmiddellijke aflezing. Keuze van de meeteenheden (Newton, kg, lb, oz). Geleverd met accessoires (stang, haak, conische stift, platte schijf). Bescherming tegen overbelastingen: 2 x capaciteit. Geen verbinding met PC of printer. Interne meetfrequentie: 1000 Hz. Nauwkeurigheidsklasse: 0,5 % van de capaciteit.

Ijkcertificaat als optie, in ons laboratorium of de fabriek (certificaat type ISO met opspoorbaarheid).

Mogelijkheid om een DAkkS-certificaat op te maken voor de capaciteit 500 N, dus voor het model FK 500.


Presentatievideo van de dynamometer FK:Maken gebruik van dit product *:
ANL Plastics (Wellen - België)
Sopura (Courcelles - België)
Texfinity (Arendonk - België)
Brasserie Champigneulles (Champigneulles - Frankrijk)
MB Consultant (Parijs - Frankrijk)
ULB - Universiteit Brussel (Brussel - België)
Sureca (Aartselaar - België)
Dexsen (Sprimont - België)
Helios (Aalst - België)
NMBS Tractie Werkplaats (Antwerpen - België)
Mevoco (Gent - België)
Université de La Rochelle (La Rochelle - Frankrijk)
EVS Broadcast (Ougree - België)
Interflux Electronics (Desteldonk - België)
New Design'Air (Poitiers - Frankrijk)
Specon (Heusden - België)
Leysmans Liften (Peer - België)
International Bedding (Kortrijk - België)
Metalfire (Evergem - België)
Araymondlife (Saint-Egreve - Frankrijk)
Helios Trading (Izegem - België)
Insulcon (Steenbergen - Nederland)
Allnex (Drogenbos - België)
(*) Onvolledige lijst van bedrijven die dit product besteld hebben. » Trekaccessoires: riem en karabijnhaak » Zie het ISO-ijkcertificaat als optie » Gebruikershandleiding
Dynamometer FL-M

Dynamometer FL-M

Het is niet mogelijk om meerdere opnemers te gebruiken bij het model FL-M. De opnemers zijn niet verwisselbaar. Er is geen mini-geheugen in de connector van de opnemer.


Presentatievideo van de dynamometer FL-M:Maken gebruik van dit product *:
Automatic Systems (Waver - België)
(*) Onvolledige lijst van bedrijven die dit product besteld hebben. » Gebruikershandleiding
Dynamometer FL-S

Dynamometer FL-S


Presentatievideo van de dynamometer FL-S:Maken gebruik van dit product *:
Outilac De Munter (Zwijnaarde - België)
(*) Onvolledige lijst van bedrijven die dit product besteld hebben. » Gebruikershandleiding

Complete catalogus van de Chatillon-producten

Complete catalogus van de Chatillon-producten


Afmetingen van de achterkant van de behuizing DFS2, DFE2 en DFX2:

Klik op de foto om deze te vergroten

Hoe ziet een ijkcertificaat ISO 17025 er uit?

Een ijkcertificaat conform de norm ISO 17025, dat soms aangevraagd wordt en wel vooral in de auto-industrie, is enkel te verkrijgen bij de fabrikant.

Meer informatie over de universele lader voor alle dynamometermodellen DF2 (DFX2, DFE2, DFS2) referentie SPK-DF2-UNIV.

Opmerking: voor de Kracht-Tijdcurve is de Nexygen DF best, omdat hij de curve direct traceert (15 Hz). Daarentegen is de DF Wedge meer gericht op gegevensoverdracht en overdracht van de maximumwaarde (peak). De DF Wedge kan wel meetpunten overdragen (80 Hz), maar de punten moeten vervolgens via Excel tot een curve verwerkt worden.

De verschillende modellen worden geleverd met een ijkcertificaat opgesteld door de fabrikant.

Les modèles DFX, DFE en E-DFE, DFS, DFS-R en DFS-R-ND zijn niet meer beschikbaar (08/2011).

Les modèles DFM, DFIS, DFGS, DFGS-R, DFT, DFA, DFA-R en LTCM-6E zijn niet meer beschikbaar.


Enkel voor de Belgische klanten: De milieubijdragen Recupel en Bebat zijn supplementair indien van toepassing.