HOOFDPAGINA CONTACT
HELPLINE METIL +32 56 78 21 84
Metil Industrie

Metil industrie als onderdeel van Rycobel (meer info).

Gemotoriseerde statieven

TCM-100 en TCM-350

TCM-100 en TCM-350

De nieuwe generatie van gemotoriseerde statieven TCM werd in 2020 gelanceerd en vervangt de modellen TCM-201 en TCD-200 evenals de statieven LTCM, die niet meer gefabriceerd worden.

Deze statieven bestaan in twee capaciteiten, 500 N en 1500 N, en de drie dynamometermodellen van het programma worden bevestigd op de kolom via de achterzijde.

Men kan kiezen tussen twee slaglengten (verplaatsingen), hetzij standaard 406 mm hetzij 812 mm. Men moet in de berekening van de slaglengte wel rekening houden met de door het toebehoren (klemmen, spanplaten, compressieplaat) ingenomen plaats, die vanzelfsprekend van de nominale slaglengte afgetrokken moet worden. Er bestaan twee versies A of B voor de bevestiging en montage van het toebehoren. De versie A is enkel interessant wanneer u al beschikt over origineel toebehoren met niet-metrische Amerikaanse schroefdraad. De in Europa meest verkochte versie B daarentegen laat toe om het toebehoren zeer eenvoudig te monteren en demonteren dankzij de onderdelen voor snelle montage via verankering en stift.

Via het pedaal (optioneel toebehoren) bedient men de op- en neergaande beweging. De afscherming is een structuur in transparante, rigide kunststof van het type Makrolon om de operator te beschermen en om eventueel opspattende deeltjes na breuk te vermijden. De statieven TCM meten de verplaatsing niet en controleren dus niet de verplaatsing of slaglengte tijdens de test. Indien men de verplaatsing op een gemotoriseerd statief wil kunnen meten, moet men naar de completere CS-reeks overstappen.

Uitleg over het verschil tussen de versies A en B
Uitleg over het verschil tussen de versies A en B
Klik op de foto om deze te vergroten
Afscherming
Carter de protection Carter de protection Carter de protection
Klik op de foto's om ze te vergroten
» TCM-100 en TCM-350: nieuwe generatie van gemotoriseerde statieven met 1 kolom » Gebruikershandleiding
CS 225 en CS 1100

CS 225 en CS 1100

Nieuwe generatie (2014) proefbanken met 1 kolom voor de productie, R&D en kwaliteitscontrole. Met robuust en betrouwbaar aanraakscherm dat beschikt over een verstevigde schok- en stofbescherming.

Geen PC meer nodig, geen aanleren van ingewikkelde software meer nodig, intuïtief gebruik. Dankzij de lineaire geleiding, voorgespannen schroef voor de rigiditeit en meetnauwkeurigheid is deze proefbank uiterst stevig, wat van groot belang is bij krachtmeting.

Bekdiepte tot 180 mm om grote producten te kunnen testen. 2 toegangsniveaus via paswoord voor de supervisor en operator. Bestaat in twee capaciteiten: 1 kN en 5 kN.


Vorstelling van CS 225:Maken gebruik van dit product *:
Filame (Nijvel - België)
Estee Lauder (Oevel - België)
Nestle Waters (Etalle - België)
(*) Onvolledige lijst van bedrijven die dit product besteld hebben. » Gebruikershandleiding
Paar klemmen TH240 op het statief met een digitale dynamometer serie DFX - DFE - DFS

» Zie een schema voor de montage van een paar klemmen TH240 op het statief
met eendigitale dynamometer serie DFX - DFE - DFS

Het model LTCM-100 is niet meer beschikbaar.

» Voetschakelaar als interessante optie: Using Remote Footswitch » Voorstelling van de dynamometer LTCM 100 » CE Declaration of Conformity » Gebruikershandleiding

Het model LTCM-500 is niet meer beschikbaar.

» Voetschakelaar als interessante optie: Using Remote Footswitch » Voorstelling van de dynamometer LTCM 500 » Gebruikershandleiding

Klantgerichte toepassingen

Beschermruimte rond de dynamometer om de operator te beschermen tegen opspattende deeltjes.

Beschermruimte rond de dynamometer om de operator te beschermen tegen opspattende deeltjes
Klik op de foto om deze te vergroten

Enkel voor de Belgische klanten: De milieubijdragen Recupel en Bebat zijn supplementair indien van toepassing.