HOOFDPAGINA CONTACT
HELPLINE METIL +32 56 78 21 74
Metil Industrie

Metil industrie als onderdeel van Rycobel (meer info).

Refractometers

Analoge refractometers - serie ORA

Analoge refractometers - serie ORA

Eenvoudige en handbediende meetinstrumenten met analoge aflezing voor de meting van de refractieve index in laboratoria en de industrie voor diverse toepassingsgebieden.

Dankzij het praktische design en robuuste ontwerp zijn deze refractometers eenvoudige en bestendigde apparaten voor dagelijks en probleemloos gebruik. Het optische systeem en de prisma-afdekking zijn gefabriceerd met speciale materialen, die instaan voor een goed precisie- en betrouwbaarheidsniveau. Alle ORA-modellen zijn uitgerust met een oculair met eenvoudige regeling. Lengte volgens de modellen tussen 130 mm en 200 mm.

Inbegrepen in de levering: opbergdoos, ijkoplossing, pipet, kleine regelschroevendraaier, reinigingsdoekje. Andere accessoires worden als optie aangeboden.

TOEPASSINGSGEBIEDEN

Suiker: bijzonder geschikte modellen voor de meting van de Brix-waarde. Gebruikt voor de bepaling van het suikergehalte in voedingsmiddelen, vooral fruit, groenten, sappen en zoete drankjes.

Honing: voor de bepaling van de relatieve dichtheid van honingvloeistoffen. Metingen in Brix-waarden, gehalte aan honingwater en Baumé-graad.

Zout: modellen voor de meting en dosering van de massafractie van natriumchloride in water (zoutheid) en het gehalte aan NaCl (zout) in water. Typische toepassingen: bereiding van sauzen, pekel, bakken van brood.

Wijn: meting van het suikergehalte in fruit. Deze meting bepaalt het percentage alcohol dat door het fruit geproduceerd wordt, evenals de rijpheidsgraad (fructose) van de druif.

Urine: meting van het soortelijk gewicht van urine (dichtheid), serumgehalte (serumeiwitten) en refractieve index.

Automobielindustrie, garages: bepaling van AdBlue, concentraties aan glycol en propyleen, batterijvloeistof, ureum en concentratiepunt van vochtwater.

Toepassingen voor experts en consultants: dit gamma heeft een zeer uitgebreid meetbereik, wat een quasi-universeel gebruik toelaat.

Gemmologie, edelstenen: meting van de refractieve index van juwelen.

Maken gebruik van dit product *:
Marivic (Ninove - België)
Shape (Bergen - België)
Nado Vlaanderen - 10 stuks (Brussel - België)
Captains of Cycling (Brussel - België)
(*) Onvolledige lijst van bedrijven die dit product besteld hebben.
Digitale refractometer

Digitale refractometer

Maken gebruik van dit product *:
Blue Foot Membranes (Lommel - België)
(*) Onvolledige lijst van bedrijven die dit product besteld hebben.
Complete catalogus van de refractometers

Complete catalogus van de refractometers


Check-list pour les réfractomètres

Check-list voor refractometers


Zie de checklist voor refractometers
Enkel voor de Belgische klanten: De milieubijdragen Recupel en Bebat zijn supplementair indien van toepassing.