HOOFDPAGINA CONTACT
HELPLINE METIL +32 56 78 21 74
Metil Industrie   

Metil industrie als onderdeel van Rycobel (meer info).

Digitale hef- en trekdynamometers

Alle dynamometers in deze rubriek worden geleverd met een ijkcertificaat opgemaakt in de fabriek tot 350 ton. Voor de grote capaciteiten wordt de blauwe koffer vervangen door een houten kist, die gebruikt kan worden wanneer men het instrument later wil terugsturen voor herijking of technische service.

In deze rubriek vindt u dynamometers en instrumenten voor het meten van de hef- en/of trekkrachten, voor grote capaciteiten en in alle industriële omgevingstypes.

De draadloze (wireless) modellen zoals de RLP zijn veel praktischer in gebruik (bediening en eenvoudige aflezing op afstand) en geven ook veel meer zekerheid en comfort voor de gebruiker.

We hebben de modellen als volgt geklasseerd: ofwel zijn ze draadloos (RLP), ofwel hebben ze Bluetooth-transmissie, ofwel zijn ze in een traditionele versie (LLP) met bediening en aflezing op het instrument of met kabelverbinding.

Een van de vele voordelen van radiotransmissie is dat men een PC kan aansluiten, van waaruit men een zeer groot aantal dynamometers kan bedienen en aflezen. Bijvoorbeeld applicaties om zeer grote objecten te wegen, ook zeer omvangrijke massa's voor de bepaling van het zwaartepunt. Alle dynamometers in deze rubriek worden geleverd met een ijkcertificaat opgemaakt in de fabriek tot 350 ton. Voor de grote capaciteiten wordt de blauwe koffer vervangen door een houten kist, die gebruikt kan worden wanneer men het instrument later wil terugsturen voor herijking of technische service. We bieden ook koffers op maat voor gereedschappen of ultra-robuuste koffermodellen aan. Onderaan deze pagina ziet u de laadschakels en de instrumenten voor het meten van kabelspanning.

Radiotransmissie, draadloos (wireless)

Dynamometer RLP Radiolink Plus

RLP Radiolink Plus

Trek- of hefdynamometer met radiotransmissie. Tot 100 m afstand tussen het toestel en de afstandsbediening. Digitale aflezing type LCD en diverse interessante functies: geheugen van de maximumwaarde gedurende de proef, keuze van de meeteenheden. De afstandsbediening kan meerdere dynamometers bedienen. Mogelijkheid om te werken vanaf een PC. Beschermingsgraad IP 65. Grote keuze van capaciteiten tussen 250 kg en 250 ton.

De meetfrequentie (bemonsteringssnelheid) bedraagt 1 Hz in normale modus. Vraag ons om advies indien dit niet voldoende is.

De frequentie voor radiotransmissie tussen de opnemer en het afleesinstrument bedraagt 2,4 GHz.

De radiotransmissieafstand werd veel vergroot tot 250 m en de levensduur van de lithiumbatterijen bedraagt 1600 uur bij continue werking.

Dit model heeft beschermingsgraad IP67 en is dus zeer goed bestand tegen regen en omgevingsvocht; de RLP mag probleemloos permanent buiten blijven.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Radiolink Plus
Klik op de foto's om ze te vergroten
Een handig accessoire: Een beschermhoes voor de afstandsbediening.
Klik op de foto om deze te vergroten


Demonstratievideo:
Zie de praktijkvideo over het testen van de vleugels van de Airbus A380:
Zie de video van een trek- en hefmodel tot 150 ton:Maken gebruik van dit product *:
Constant Jacobs (Antwerpen - België)
Dredging International (Zwijndrecht - België)
Dredging International (Luxemburg - Luxemburg)
Labuan Shipyards (Malaysia)
Drew Marine Netherlands (Barendrecht - Nederland)
AFB Mfg Proces Lab (Helmond - Nederland)
Bexco (Hamme - België)
BTV (Antwerpen - België)
Socatraf - Bolloré (Bangui - Centrafrique)
Vermeer Benelux (Pulle-Zandhoven - België)
Bergerat Monnoyeur (Overijse - België)
Acro-Line (Puidoux - Zwitserland)
TÜV SÜD Benelux (Boortmeerbeek - België)
De Lille (Lendelede - België)
Smet-Tunnelling - België)
HDI Entrepose (Duinkerken - Frankrijk)
Monument (Ingelmunster - België)
DT-Montage (Vladslo - België)
Sea-Safeety (Saint-Nicolas-Waas - België)
(*) Onvolledige lijst van bedrijven die dit product besteld hebben. » Garantie 2 jaar » Voorbeeld van een kalibratiecertificaat » Zie een ijkcertificaat UKAS van een RLP van 35 t » Gebruikershandleiding
Zie de schakels voorgesteld voor de modellen LLP en RLP:
» Capaciteiten tot 25 t: G2130 » Capaciteiten van 35 t tot 300 t: G2140
Radiolink Plus in ATEX-versie

Radiolink Plus in ATEX-versie

Speciaal ontworpen voor gebruik in omgevingen die moeten voldoen aan de ATEX-regelgevingen, in explosiegevaarlijke omgevingen (gas- en petrochemische industrieën, boorplatforms op zee).

Maken gebruik van dit product *:
Dredging International (Zwijndrecht - België)
(*) Onvolledige lijst van bedrijven die dit product besteld hebben.

Bediening en aflezing op het instrument

Dynamometer LLP Loadlink Plus

LLP Loadlink Plus

Robuuste en betrouwbare industriële dynamometer met geïntegreerde digitale weergave met beschermingsgraad IP65. Sturing aan de voorzijde: tarra - keuze van de meeteenheden (kg, lb, kN en ton) - geheugen van de maximumwaarde (piek) tijdens de proef - speciale functies (opgeslagen tarra, instelbare geluidsdrempels, telling van het aantal overbelastingen). Geleverd met bescherm- en transportkoffertje. Hefaccessoires, schakels en haak als optie op aanvraag. Bestaat in zeer diverse capaciteiten van 0 tot 250 kg en 0 tot 500 ton. Digitale LCD-weergave van 25 mm.

In "peak"-modus (geheugen van de piekwaarde tijdens een proef) bedraagt de meetfrequentie 100 Hz.

Dit model heeft beschermingsgraad IP65 en is dus minder goed beschermd tegen regen en vocht dan de RLP Radiolink Plus met beschermingsgraad IP67.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Klik op de foto's om ze te vergroten
Maken gebruik van dit product *:
Mengel Sarl (Xertigny - Frankrijk)
Fibre Excellence (Tarascon - Frankrijk)
SGS Statutory Services (Brussel - België)
D'Hont Mano (Mechelen - België)
Laborelec (Linkebeek - België)
MCF (Ruy-Montceau - Frankrijk)
Lecot (Heule - België)
Vanryckeghem (Proven - België)
Bexco (Hamme - België)
BTV (Antwerpen - België)
Sky Climber (Duffel - België)
Perteum (Sint-Denijs-Westrem - België)
Swinnen (Houthalen - België)
Lauwereys (Pulderbos - België)
KranMo (Overpelt - België)
Bultech (Berlare - België)
Deme - Tideway (Zwijndrecht - België)
Serge Bomal (Seneffe - België)
BTI (Gent - België)
Crombez (Oekene - België)
Meuse et Sambre (Namen - België)
Kranmo (Pelt - België)
DBM Technologie (Chemille en Anjou - België)
(*) Onvolledige lijst van bedrijven die dit product besteld hebben. » Garantie 2 jaar » Voorbeeld van een kalibratiecertificaat » Gebruikershandleiding
Zie de schakels voorgesteld voor de modellen LLP en RLP:
» Capaciteiten tot 25 t: G2130 » Capaciteiten van 35 t tot 300 t: G2140

Bluetooth

Dynamometer BlueLink

BlueLink

Nieuw: een Bluetooth dynamometer ter vervanging van de oude dynamometers met wijzerplaat, niet duur en praktisch omdat men via zijn mobiele telefoon afleest en bedient dankzij een gratis applicatie op Google of App Store.

Bestaat enkel in de capaciteit van 6500 kg. Bluetooth-transmissie over een afstand van ongeveer 20 m. Deze in Europa gefabriceerde dynamometer voldoet aan de strenge veiligheidsnormen, omdat de breukweerstand minstens 500 % bedraagt, d.w.z. 5 x de capaciteit van 6500 kg. Geleverd met een paar sluitschakels en AA batterijen, dus gebruiksklaar. Een belangrijke opmerking of beperking is dat de transmissieafstand niet veel verder dan 20 meter reikt.

Klantervaring
Een klant in Zuid-Frankrijk, in de Var, is boomkweker/-verzorger. Hij bestelt een trekdynamometer met Bluetooth-verbinding en legt hieronder zijn verschillende toepassingen uit.

Wij zijn actief op gebied van sierboomteelt, als adviseur en onafhankelijk opleidingscentrum.
Het gebruik van een BlueLink dynamometer dient om onze werkzaamheden op de biomechanica van de bomen te verduidelijken via het beproeven van de trekkracht, afscheuring en breuk van beschadigde boomdelen. We gebruiken deze dynamometer ook bij het boomklimmen voor krachtmetingen op de verankeringen met en zonder valfactor, enz. Ik denk dat het toepassingsgebied voor ons zeer uitgebreid is.

Maken gebruik van dit product *:
Arbovar - Patry (Les Arcs sur Agens - Frankrijk)
(*) Onvolledige lijst van bedrijven die dit product besteld hebben. » Zie de applicaties voor bomen: snoeien, meting van de weerstands- of breukkracht van boomstronken

Met kabelverbinding

WLP - Wirelink Plus

WLP - Wirelink Plus

Klassieke oplossing met kabelverbinding tussen het lichaam van de dynamometers en hetzij een draagbare indicator model Handheld Plus hetzij een andere analoge afleesunit.

Kabellengte = standaard 10 m, andere afmetingen op aanvraag. Geleverd met beschermkoffer en fabrieksijkcertificaat. Deze oplossing met kabel is minder duur dan de oplossing met radiotransmissie model RLP.

Zie hieronder de karakteristieken van de indicator Handheld Plus.

Maken gebruik van dit product *:
De Beule Technics (Hamme - België)
Flanders Ship Repair (Zeebrugge - België)
(*) Onvolledige lijst van bedrijven die dit product besteld hebben. » Garantie 2 jaar » Voorbeeld van een kalibratiecertificaat

Andere modellen: laadschakels, kabelspanning

Handheld Plus

Handheld Plus

Via de draagbare afleesinstrumenten van het HHP-gamma is het mogelijk om de verschillende dynamometer- en opnemermodellen van het programma af te lezen en op afstand te bedienen.

Het afleesinstrument HHP bestaat in radiotransmissie-, ATEX- en draadversie. De verwerkingselektronica is uiterst performant; deze is gebaseerd op PCB-componenten van de laatste generatie, waardoor diverse zeer belangrijke functies mogelijk zijn: aflezing van 4 dynamometers mogelijk op één afleesinstrument, radiotransmissie tot 1000 m, aanduiding van lege batterij, overbelastingsteller, geluidssignaal van 90 dB als waarschuwing in geval van overbelasting, interne frequentie van het geheugen van de maximumwaarde (piekwaarde) 200 Hz en keuze tussen diverse meeteenheden (ton, kilonewton, kg, lbs).

» Gebruikershandleiding
Compound Plus

CP - Compound Plus

Deze oplossing laat toe verschillende (tot 12) dynamometers met radiotransmissie RLP aan te sluiten en het gewicht of de totale kracht en per dynamometer af te lezen van een eenvoudige, draagbare indicator die men in de hand houdt.

Maken gebruik van dit product *:
EURO SILO (Gent - België)
Acro-Line (Puidoux - Zwitserland)
(*) Onvolledige lijst van bedrijven die dit product besteld hebben.
SW-MWLC: Software voor de weergave en verwerking van de overgedragen

SW-MWLC

Software voor de weergave en verwerking van de overgedragen "kracht"-informatie.

Maken gebruik van dit product *:
EURO SILO (Gent - België)
Acro-Line (Puidoux - Zwitserland)
(*) Onvolledige lijst van bedrijven die dit product besteld hebben.

Accessories

Ongelooflijk wat er allemaal mogelijk is met radiotransmissie.

Ziehier een onvolledige lijst van de mogelijkheden van een dynamometer model RLP:

  • Auditief en visueel alarm met regelbare drempel
  • Analoge uitgang type 4 tot 20 mA of 0 tot 5 of 10 volt +/-
  • Module die een RS232-signaal genereert
  • Software onder Windows waarmee de operator de dynamometer op afstand kan sturen
  • Mogelijkheid om een datalogger aan te sluiten
  • Software onder Windows voor tot 24 opnemers of dynamometers met radiotransmissie
  • Groot digitaal display met rode LED-cijfers van 125 mm, goed leesbaar op afstand
  • Repeater voor radiotransmissie wanneer er obstakels of muren in de gebouwen zijn

Permanent op een kabel geïnstalleerde BOLT spanningsmeter

Permanent op een kabel geïnstalleerde BOLT spanningsmeter

Met de BOLT spanningsmeter ontwikkeld door Straightpoint, een filiaal van de Crosby groep, kan men de spanning van een kabel permanent meten en controleren. Is geschikt voor spanningen tot 10.000 kg (100 kN) en kabeldiameters tot 32 mm. Radiotransmissie over enkele honderden meters. De meting kan afgelezen worden van een draagbare indicator model HHP of een IT-oplossing. Er kunnen tot 126 spanningsmeters tegelijkertijd aangesloten worden. Een toekomstige uitbreiding is aangekondigd, waarmee men de waarden van de spanningsmeters kan aflezen van een basis op grote afstand via een oplossing van het Cloud-type.

» PowerPointpresentatie van de BOLT-oplossing voor het permanent meten van de mechanische spanning (trekkracht) in kabels


Sluitingen

Harpschakels - Sluitingen

About Crosby-Straightpoint


Voorstelling van het bedrijf Crosby-Straightpoint:» Volledige catalogus van Crosby-Straightpoint-producten

Klantgerichte toepassingen

Weging onder een rolbrug van 50 ton met twee takels van elk 25 t en één aflezing en bediening op afstand (klant in de regio Luik - België).

Klik op de foto om deze te vergroten

Enkel voor de Belgische klanten: De milieubijdragen Recupel en Bebat zijn supplementair indien van toepassing.