HOOFDPAGINA CONTACT
HELPLINE METIL +32 56 78 21 74
Metil Industrie

Metil industrie als onderdeel van Rycobel (meer info).

Hechtingstester

Reeks  DY-2

Reeks DY-2

Onze extractometers voeren enkel hechtingstests (Pull-Off-tests) uit. Ze hebben dus een "zuiger"uitslag met beperkte tractie. Dat wil zeggen dat ze niet gebruikt kunnen worden voor uittrektests (Pull-Out-tests). Typische toepassing van Pull-Out: controle van een verankeringspunt van een buitenladder op een gebouw. In dit geval wenst men het verankeringspunt en de pen los te trekken, waarvoor men een grotere zuigeruitslag nodig heeft.

Samenvattend, ons gamma DY-2 voert hechtingstests op beton en elastisch materiaal uit. 3 capaciteiten zijn te verkrijgen: max. 6 kN met de DY-206, max. 16 kN met de DY-216 en max. 25 kN met de DY-225.

De DY-206 en DY-216 worden typisch gebruikt bij beton, de DY-216 bij elastisch materiaal en de DY-225 vooral in het laboratorium.

We kunnen de digitale hechtingstesters DY van Proceq kalibreren en afstellen.

Al enkele jaren kunnen we de mechanische hechtingstesters van diverse merken kalibreren. Daarvoor hebben we speciale passtukken.

Maar met de komst van de digitale hechtingstesters van de serie DY hadden we een speciale software nodig, waarover we nu beschikken. De softwaretool ontwikkeld door Proceq zorgt voor de correctie, automatische afstelling van het instrument om een fout van veel minder dan 1 % van de capaciteit over het volledig meetbereik te garanderen. Onze kalibratiecertificaten vermelden de traceerbaarheid van onze kalibratiemiddelen ten opzichte van de Belgische nationale Metrologie.

Technische opmerking over de batterij, de geheugencapaciteit en het aantal cycli vόόr herkalibratie: met een volledig geladen batterij kan men 80 testcycli uitvoeren. Het geheugen registreert 100 meetbestanden; vervolgens wordt het oudste verwijderd vanaf meetbestand 101. Voor de kalibratie helpt het instrument bij het bepalen van een gepast interval door een waarschuwing te geven bij het herstarten na 1500 complete testcycli.

Maken gebruik van dit product *:
Pandrol (Hoeilaart - België)
Usines Dupuis (Lessen - België)
Rentabel (Oordegem - België)
Prefer (Flemalle - België)
Greanconsult (Geel - België)
Isosystems (Amel - België)

Rioconstruct (Strombeek-Bever - België)
Pandrol (Douai - Frankrijk)
(*) Onvolledige lijst van bedrijven die dit product besteld hebben. Zie de montage in ons labo voor de kalibratie van een hechtingstester (oud model):
Klik op de foto om deze te vergroten
» Technical Data Sheet - gedetailleerde technische informatie over de drie versies, meetbereiken van het apparaat DY

Enkel voor de Belgische klanten: De milieubijdragen Recupel en Bebat zijn supplementair indien van toepassing.