HOOFDPAGINA CONTACT
HELPLINE METIL +32 56 78 21 74
Metil Industrie

Metil industrie als onderdeel van Rycobel (meer info).

FAQ - Frequently Asked QuestionsIk kan de prijzen niet zien?

Voor de meeste weegschalen volstaat het te klikken op de foto links of op de titel of naam van het onderstreept model. Voor de complexere toestellen kunt u ons een e-mail sturen of het formulier Offerte en inlichtingen invullen (ook beschikbaar onder de beschrijving van elk product).

Ik ben een particulier, kan ik bestellen bij Metil Industrie?

Natuurlijk, we verkopen graag en bijna elke dag aan particulieren. We vragen bij de bestelling te betalen met kredietkaart via Paypal of bankoverschrijving, maar we aanvaarden geen cheques omwille van de zeer hoge bankkosten. De particulieren moeten 21 % BTW betalen.

Ik ben een particulier en woon in Europa (buiten België), moet ik BTW betalen?

Ja, we moeten de Belgische BTW factureren voor een particuliere klant die binnen de Europese Gemeenschap woont.


Ik wacht op mijn bestelling, maar er komt niets toe?

Stuur ons een e-mail (via dit formulier) en geef een minimum aan informatie: uw naam of de naam van uw bedrijf, het voorwerp van de bestelling. Indien de zending vertrokken is via UPS, zullen we dit meedelen en onderzoeken op basis van het trackingnummer. Via UPS moet men tussen 1 en 3 transportdagen rekenen in de Benelux en Frankrijk. De dienst UPS Standard garandeert geen levering binnen de 24 uur.

Zijn de prijzen inclusief of exclusief BTW? En wat is het BTW-tarief?

De prijzen zijn altijd exclusief BTW en het BTW-tarief bedraagt 21 % voor ons volledig programma. Facturatie zonder BTW voor de Europese bedrijven (buiten België) die beschikken over een intracommunautair BTW-nummer.

Ik moet een apparaat terugzenden naar Metil Industrie voor reparatie, kalibratie of onder garantie. Hoe moet ik dit doen?

Vul de retourbon in, druk hem af en voeg hem bij het teruggezonden instrument.

Verzendingskosten naar Zwitserland

Er zijn altijd verzendingskosten, zelfs in geval van weegschalen en ijkgewichten vanuit Duitsland. Behalve in geval van onderhandelingen zijn er altijd kosten voor de verzending via UPS of DHL.

Vervanging van de kunststoffolie op het toetsenbord van de weegschalen met apart plateau en verbindingskabel

Voor de platformweegschalen met apart plateau en verbindingskabel kan men de kunststoffolie op het toetsenbord vervangen. Deze folie is een onderdeel dat onderhevig is aan slijtage en kan eenvoudig vervangen worden door de gebruiker. Maar in geval van reparatie moet de volledige weegschaal naar de fabriek teruggestuurd worden. Het is niet mogelijk om alleen de indicator of de opnemers te vervangen.

Waarop lijkt een ijkcertificaat DAkkS (vroeger DKD) voor een weegschaal van Kern?

Zie een voorbeeld van een ijkcertificaat DAkkS (vroeger DKD)

Weegschaal - er bevindt zich geen lader, geen voeding in het pakket

De lader (netvoeding) bevindt zich vaak in de schuimbekleding die de weegschaal beschermt. Men moet dus de schuimbekleding aan alle kanten goed bekijken om te zien of de lader zich daar niet bevindt.

Nieuwe weegschaal met foutmelding ERR

Veel weegschaalmodellen en vooral de modellen die men op een tafel plaatst (tafelweegschalen, winkelweegschalen met prijsberekening, ...) worden vanuit de fabriek verzonden met een blokkeersysteem om het inwendig mechanisme van de weegschaal te beschermen tijdens het transport. Men moet dus deze bescherming losschroeven of loszetten. Er is een duidelijk zichtbaar, rood etiket op het plateau van de weegschaal aangebracht aan de zijkant of onder de weegschaal.

Plaats van toepassing voor de garantie

Indien een beroep gedaan wordt op de garantie, moet de apparatuur naar ons teruggezonden worden op kosten van de klant. Voor zware apparatuur, zoals vloerweegschalen of weegwagens, moet de apparatuur rechtstreeks naar de fabriek verzonden worden op kosten van de klant met de retourbon ingevuld door de klant.

Hoe ziet een ijkcertificaat ISO 17025 er uit?

Een ijkcertificaat conform de norm ISO 17025, dat soms aangevraagd wordt en wel vooral in de auto-industrie, is enkel te verkrijgen bij de fabrikant.