Instruments for Quality Control

METIL INDUSTRIE

 Een bestelling van 400 dynamometers (2005)

Een multinational gevestigd in België met operationele eenheden over heel Europa heeft een bestelling van 400 dynamometers geplaatst, te leveren op aanvraag.
Metil heeft zich geëngageerd om de stock van de dynamometers te beheren om ze "just-in-time" te kunnen leveren, zodat onze klant kan rekenen op onze levering binnen 24 uur zonder risico op vertraging en zonder te investeren in een buffervoorraad.

 Automatisch laboratorium voor de grootste papiermachine ter wereld (2002)

Stora Enso (Scandinavische groep, wereldleider) heeft in 2002 een grote investering gedaan door in Langerbrugge, dichtbij Gent (België), de grootste papiermachine voor kranten- en tijdschriftpapier op basis van kringlooppapier te bouwen. Metil heeft het geautomatiseerde laboratorium van Zweedse fabricage (Lorentzen & Wettre) een Autoline 300 geleverd, waarmee de productieoperatoren in slechts enkele minuten een volledig proefstuk kunnen testen (richting machine). Een tiental modules meten, beproeven en controleren op volledig automatische wijze de fysische en optische eigenschappen van het geproduceerde papier. Dankzij de automatisering en de snelheid waarmee de resultaten verkregen worden is de fabrieksproductie betrouwbaarder, beter gecontroleerd en beter presterend een uitstekende "opbrengst van investeringen" voor de groep Stora Enso. L&W en Metil zorgen sinds de levering in 2002 voor het volledige onderhoud van de installatie en de levering van de verbruiksgoederen.

 Machine met opgehangen massa's van 20 kN voor de Belgische Metrologische Dienst (2001)

We werden gekozen voor een investering van een half miljoen Euro (in die tijd) door de Belgische Metrologische Dienst voor het ontwerp en de installatie van een zeer grote machine met opgehangen massa's, die dienst doen als standaard en nationale referentie voor de ijking van de krachtopnemers tussen 0 en 20 kN. Dit is dus de nauwkeurigste "dynamometer" van het land. Een uitrusting die altijd perfect operationeel is in 2008 en waarvoor we vrij delicate en complexe technische onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd hebben.

 Nationale Bank: druklaboratoria (drukken van de nieuwe Eurobiljetten) (1998)

Metil werd gekozen door de wetenschappelijke verantwoordelijken van de laboratoria van de Nationale Bank voor het leveren van nagenoeg alle fysische, optische en mechanische proeftoestellen. We hebben indertijd een vertrouwenscontract getekend dat ons altijd aan de Nationale Bank bindt en we kunnen daarom niet veel informatie geven. Laat ons stellen dat de Brusselse laboratoria een belangrijke rol gespeeld hebben bij het ontwerp van de nieuwe Eurobiljetten, waarvan een deel altijd in België gedrukt wordt (zomer 2006). Het merendeel van de door Metil geleverde toestellen wordt door Lorentzen & Wettre gefabriceerd; ze worden in een lokaal net verbonden met automatische afdruk van de resultaten (technologie van het type Autoline DAW - Data Acquisition Workstation). Het onderhoud en de kalibrering van de laboratoriumtoestellen worden uitgevoerd door Metil in samenwerking met L&W sinds 1998.

 Verhuis naar een nieuw bureelpand (1992)

Aangezien de burelen in het centrum van Brussel te klein werden, hebben we een bureelpand laten bouwen in de buitenwijk van Brussel, vlakbij de snelwegen en het vliegveld. We beschikken over 300 m2 bureeloppervlak + opslagruimte en een grote vergaderzaal.

 Metil wordt exclusief vertegenwoordiger in België en Luxemburg van gereputeerde fabrikanten (1983-1984)

Exclusieve vertegenwoordigingscontracten werden in de jaren 1982 - 1983 ondertekend met gereputeerde fabrikanten zoals Desgranges & Huot (Frans fabrikant van manometrische weegschalen, nu DH-Budenberg) en Lorentzen & Wettre (Zweeds fabrikant, wereldleider inzake laboratoriumtoestellen in de papier-, karton- en foliesector).