DIGITALE DYNAMOMETERS TYPE "PUSH PULL"

Dynamometer
Dynamometer FK Klik op de afbeelding om de documentatie met prijzen te openen FK Offerte en inlichtingen

Offerte en inlichtingen

 

  Bestelling

Bestelling

 

De FK is een basisdynamometer die eenvoudig in gebruik is. Zeer goed leesbaar display, zeer ergonomische greep. Interessant: het display kan automatisch omgekeerd worden, waardoor het apparaat in alle richtingen gebruikt kan worden.

Geheugen van de maximumwaarde (piekwaarde) of onmiddellijke aflezing. Keuze van de meeteenheden (Newton, kg, lb, oz). Geleverd met accessoires (stang, haak, conische stift, platte schijf). Bescherming tegen overbelastingen: 2 x capaciteit. Geen verbinding met PC of printer. Interne meetfrequentie: 1000 Hz.

Ijkcertificaat als optie, in ons laboratorium of de fabriek (certificaat type ISO met opspoorbaarheid).

Mogelijkheid om een DAkkS-certificaat op te maken voor de capaciteit 500 N, dus voor het model FK 500, prijs: 250 euro.

PrijsFK zonder ijkcertificaat250,- €

Maken gebruik van dit product (*):  ANL Plastics (Wellen - B)
Sopura (Courcelles - B)
Texfinity (Arendonk - B)
Brasserie Champigneulles (Champigneulles - F)
MB Consultant (Parijs - F)
ULB - Universiteit Brussel (Brussel - B)
Sureca (Aartselaar - B)
Dexsen (Sprimont - B)
Helios (Aalst - B)
NMBS Tractie Werkplaats (Antwerpen - B)
Mevoco (Gent - B)
Université de La Rochelle (La Rochelle - F)
EVS Broadcast (Ougree - B)
(*) Onvolledige lijst van bedrijven die dit product besteld hebben.

   Trekaccessoires: riem en karabijnhaak
   Zie het ISO-ijkcertificaat als optie - Offerte en inlichtingen - Bestelling
Vergelijkende tabel van de dynamometers Klik op de afbeelding om de documentatie te openen Vergelijkende tabel van de dynamometers
Meetnauwkeurigheid, resolutie, keuze van de eenheden, monsternemingssnelheid, interfacetypes, weergavewijze, speciale functies... Deze tabel vergelijkt de specificaties van de verschillende dynamometermodellen DFX2, DFE2 en DFS2.

Dynamometer DFX Klik op de afbeelding om de documentatie te openen DFX2 Offerte en inlichtingen

Offerte en inlichtingen

 

  Bestelling

Bestelling

 

De DFX2 is de economische oplossing voor zij die trek-/drukkrachten willen meten met geheugen van de maximumwaarde (piekwaarde) of onmiddellijke aflezing, zonder nood aan speciale of meer geavanceerde functies. Beschikbaar in 4 capaciteiten (50 N, 250 N, 500 N en 1000 N) met een nauwkeurigheid beter dan +/- 0,3 % van de capaciteit (meetbereik). Keuze van de meeteenheden (N, kgf, lbf en ozf). Zeer goed leesbaar en groot digitaal display, LCD-scherm met hoge resolutie, eenvoudig toetsenbord met weinig toetsen voor eenvoudig gebruik, navigatiemenu's en -toetsen, staafdiagram dat het gemeten krachtniveau weergeeft. Mechanische bescherming 150 %. Voeding via oplaadbare batterijen voor continu gebruik gedurende ten minste 70 h. Kan ook werken via het net met universele lader (EU-, US- en UK-stekkers). Meetfrequentie: 1000 Hz.

De DFX2 wordt geleverd in een beschermkoffer met de lader, een haak, een kleine vlakke schijf en een zeer volledige gebruikshandleiding.

Naar keuze: met ijkcertificaat van de Amerikaanse fabrikant (versie NIST) of enkel met conformiteitsattest.

Ten opzichte van de vorige generatie is de batterijhouder veel verbeterd. Vanaf nu zijn de oplaadbare batterijen veel betrouwbaarder en hebben ze een langere levensduur.

Hartafstand aan de achterzijde: voor de drie digitale modellen (DFX, DFE en DFS) bedraagt de hartafstand van de twee bevestigingsschroeven aan de achterzijde 57,1 mm. Het gaat om de montage van een dynamometer op een handbediend of gemotoriseerd statief.

Prix DFX2 enkel met EG - CE conformiteitsverklaring559,- €
DFX2-NIST met kalibratiecertificaat van de fabrikant665,- €

Maken gebruik van dit product (*):  Capsugel (Bornem - B)
Daikin (Oostende - B)
Sabca Limburg (Lummen - B)
Berry Plastics (Oevel – B)
Mhvj (Le Sentier - CH)
RL Decor (Herblay - F)
Baxter R&D (Braine L'Alleud - B)
GSK GlaxoSmithKline (Waver - B)
NMBS (Oostende - B)
Vishay Resistors (Evere - B)
FN Herstal (Herstal - B)
Fremach (Izegem - B)
Tenneco Monroe (Sint-Truiden - B)
Pfizer (Puurs - B)
Audi Brussels (Brussel - B)
Pacon (Dudzele - B)
AW Europe (Baudour - B)
Flemac (Westerlo - B)
Locinox (Waregem - B)
(*) Onvolledige lijst van bedrijven die dit product besteld hebben.

   Gebruikershandleiding - Hoe ziet het conformiteitsattest eruit ?
   Offerte en inlichtingen - Bestelling

Wat zijn de verschillen tussen de DFX en de DFE?
De DFE (0,25 %) is nauwkeuriger dan de DFX (0,30 %). De DFX heeft geen RS232-interface naar de PC, terwijl de DFE er wel één heeft en geleverd wordt met een verbindingskabel naar de PC. De DFE biedt veel meer mogelijkheden en functies, terwijl de DFX het basistoestel is voor eenvoudig gebruik. De DFE bestaat in een groter aantal capaciteiten, namelijk 7 capaciteiten van 10 N tot 2500 N, terwijl de DFX er slechts 4 heeft van 50 N tot 1000 N.
Digitale dynamometers DFE en E-DFE Klik op de afbeelding om de documentatie te openen DFE 2 Offerte en inlichtingen

Offerte en inlichtingen

 

  Bestelling

Bestelling

 

De DFE 2 is de digitale dynamometer voor industrieel en laboratoriumgebruik met de laatste innovaties, ontwikkeld door de wereldleider op het gebied van trek-/drukdynamometers. Beschikbaar in 7 capaciteiten (10 N tot 2500 N) met een nauwkeurigheid beter dan +/- 0,25 % van de capaciteit (meetbereik). Keuze van de meeteenheden (N, kgf, lbf, gf, ozf). Groot kleurenscherm met achtergrondverlichting voor uitstekende leesbaarheid zonder fouten- of interpretatierisico. Mechanische bescherming 150 %. Meetfrequentie: 7000 Hz. Snel en eenvoudig gebruik met navigatiemenu's en -toetsen, staafdiagram dat het krachtniveau weergeeft. Voeding via oplaadbare batterijen (autonome werking tussen 70 h en 100 h) en via het net (EU-, US- en UK-stekkers).

De DFE 2 wordt geleverd in een beschermkoffer in stevig kunststof en schuimvulling met de lader, aan het uiteinde vast te schroeven accessoires, een RS232-verbindingskabel naar de PC en het ijkcertificaat van de fabrikant.

Geavanceerde functies: krachtgrenzen met geluidssignaal, controlelimieten voor SPC, statistische berekeningen (gemiddelde, minimum- en maximumwaarde, standaardafwijking, datum van de laatste kalibrering, historiek van de overbelastingen (zeer praktisch om te zien of de dynamometer goed gebruikt werd binnen zijn meetbereik).

Communicatie met PC of printer: de DFE 2 beschikt over een USB-verbinding en een traditionele RS232-verbinding, een Mitutoyo-uitgang en een analoge uitgang.

Gratis software DF2 Wedge, eenvoudig te downloaden van de site van de fabrikant voor alle modellen DFE2 en DFS2. Compatibel met Windows XP, 7 en 8. Diverse functies en duidelijke presentatie. Maakt het gebruik van een dynamometer gebruiksvriendelijker en vollediger.

Prix DFE 2 met USB-kabel1025,- €

Maken gebruik van dit product (*):  Amac Aerospace (Bale, CH)
Capsugel (Bornem - B)
Wtcb (Limelette - B)
Philips (Turnhout – B)
Bosch (Tienen - B)
MS Relais (Sable sur Sarthe - F)
Istar (Les Isnes - B)
Datwyler Pharma (Alken - B)
(*) Onvolledige lijst van bedrijven die dit product besteld hebben.

   Hoe ziet het conformiteitsattest eruit ?
  Gebruikershandleiding - Offerte en inlichtingen - Bestelling
Digitale dynamometer DFS2 Klik op de afbeelding om de documentatie te openen DFS2 (Opnemer in de behuizing) Offerte en inlichtingen

Offerte en inlichtingen

 

  Bestelling

Bestelling

 

Uitstekende digitale dynamometer voor industrieel en laboratoriumgebruik, 8 capaciteiten van 0-2,5 N tot 0-2500 N met opnemer geïntegreerd in de stevige aluminium behuizing, zeer hoge nauwkeurigheid beter dan of gelijk aan 0,1 % van het meetbereik, mechanische bescherming 150 %, interne meet- en opnamefrequentie van de piekmeting: 10000 Hz, volledige statistieken, geavanceerde functies: krachtgrenzen met geluidssignaal, vergelijking tussen twee krachten, kracht opgespoord door een uitwendig elektrisch contact. Datum van de laatste kalibrering en historiek van de overbelastingen.

Communicaties type Bluetooth naar PC of printer. Standaard geleverd met USB-kabel of RS232. Gratis software DF2 Wedge te downloaden voor het lezen en interpreteren van de metingen op PC. Zeer goed leesbaar display in kleuren, met achtergrondverlichting en hoge resolutie voor eenvoudige navigatie tussen de menu's en functies.

Mogelijkheid om tot 100 piekmetingen (peak) op te slaan.

Nieuw sinds 2013 - gratis software DF2 Wedge, eenvoudig te downloaden van de site van de fabrikant voor alle modellen DFE2 en DFS2. Compatibel met Windows XP, 7 en 8. Diverse functies en duidelijke presentatie. Maakt het gebruik van een dynamometer gebruiksvriendelijker en vollediger.

Betreffende de nauwkeurigheid: de nauwkeurigheid van de model DFS2 bedraagt +/- 0,1 % van het meetbereik, waarbij de nauwkeurigheid altijd uitgedrukt wordt in functie van de capaciteit / het meetbereik.

Wat moet ik doen indien mijn PC enkel USB-poorten en geen RS232 meer heeft?
Bestel de convertor RS232/USB ref. SPK-DF-USB die op de USB-poort geplaatst wordt. Men heeft altijd een RS232-kabel vanaf de dynamometer nodig. Deze kabel ref. NC-000850 wordt geleverd met de digitale dynamometers E-DFE en DFS, zonder prijssupplement. Optioneel kunnen langere kabels tussen de dynamometer en PC geleverd worden.

Zie een virtuele demonstratie van de werking van het model DFS2

Prix DFS2 met Nexygen DF Software en USB-kabel1.457,- €

Maken gebruik van dit product (*):  CHU-Charleroi Experimental Medicine Labo (B)
Sopura (Courcelles - B)
Piagnarelli (Marcinelle - B)
Fenwal (Louvain-La-Neuve - B)
MDS Nordion (Fleurus - B)
Browning - FN Herstal (Herstal - B)
Hubert De Backer (Sint-Niklaas - B)
Defensie (Rocourt - B)
DAIKIN Europe (Ostende - België)
(*) Onvolledige lijst van bedrijven die dit product besteld hebben.

   Tekeningen en afmetingen van de accessoires geleverd bij een DFS-100 van 500 N
   Gebruikershandleiding - CE Declaration of Conformity - Offerte en inlichtingen - Bestelling


Load cells SLC - Torque sensors STS
Specificaties en afmetingen van de kracht- en koppelopnemers beschikbaar bij de DFS-R-ND.

   Voorstelling van de producten SLC en STS - Offerte en inlichtingen - Bestelling

Digitale dynamometers DFS2-R en DFS2-R-ND Klik op de afbeelding om de documentatie te openen DFS2-R en DFS2-R-ND (Afzonderlijke opnemer) Offerte en inlichtingen

Offerte en inlichtingen

 

  Bestelling

Bestelling

 

Uitstekende digitale dynamometer voor industrieel en laboratoriumgebruik, 8 capaciteiten van 0-2,5 N tot 0-2500 N met opnemer geïntegreerd in de stevige aluminium behuizing, zeer hoge nauwkeurigheid beter dan of gelijk aan 0,1 % van het meetbereik, mechanische bescherming 150 %, interne meet- en opnamefrequentie van de piekmeting: 10000 Hz, volledige statistieken, geavanceerde functies: krachtgrenzen met geluidssignaal, vergelijking tussen twee krachten, kracht opgespoord door een uitwendig elektrisch contact. Datum van de laatste kalibrering en historiek van de overbelastingen.

Communicatie type Bluetooth naar de PC of printer. Standaard geleverd met RS232-kabel en software Nexygen DF 2, waardoor de metingen op de PC afgelezen en geïnterpreteerd kunnen worden. Zeer goed leesbaar digitaal kleurenscherm met achtergrondverlichting en hoge resolutie voor eenvoudige navigatie tussen de menu's en functies.

Mogelijkheid om tot 100 piekmetingen (peak) op te slaan.

In de versie DFS2-R met vaste verbinding tussen opnemer en indicator is er een ijkcertificaat voor het geheel indicator + opnemer.
In de versie DFS2-R-ND met verwisselbare opnemer echter is er een certificaat voor de indicator en een ijkcertificaat per opnemer, dus geen certificaat voor het geheel.

Betreffende de nauwkeurigheid: de nauwkeurigheid van de model DFS2-R bedraagt +/- 0,1 % van het meetbereik. Voor het model met de vervangbare opnemer DFS2-R-ND bedraagt de nauwkeurigheid +/- 0,25 % voor de opnemers tot 5000 N en +/- 0,3 % boven 5000 N, waarbij de nauwkeurigheid altijd uitgedrukt wordt in functie van de capaciteit / het meetbereik.

Wat moet ik doen indien mijn PC enkel USB-poorten en geen RS232 meer heeft?
Bestel de convertor RS232/USB ref. SPK-DF-USB die op de USB-poort geplaatst wordt. Men heeft altijd een RS232-kabel vanaf de dynamometer nodig. Deze kabel ref. NC-000850 wordt geleverd met de digitale dynamometers E-DFE en DFS, zonder prijssupplement. Optioneel kunnen langere kabels tussen de dynamometer en PC geleverd worden.

Prix DFS2-Remote1.560,- €
Uitleesinstrument DFS2-R-ND1.033,- €
Prijs van de kracht- en koppelopnemersop aanvraag

Maken gebruik van dit product (*):  SGS - CEBEC (Anderlecht - B)
Eriks (Mol - B)
Gerken (Verviers - B)
Caterpillar (Gosselies - B)
GSK Glaxo Smithkline (Rixensart - B)
Universiteit Luik (Luik - B)
NMBS Spoorweg (Cuesmes - B)
Arctic Paper (Oud-Heverlee - B)
Terumo (Haasrode - B)
FH Herstal (Herstal - B)
(*) Onvolledige lijst van bedrijven die dit product besteld hebben..

   Tekeningen en afmetingen van de accessoires geleverd bij een DFS-100 van 500 N
   Gebruikershandleiding - CE Declaration of Conformity - Offerte en inlichtingen - Bestelling


Load cells SLC - Torque sensors STS
Specificaties en afmetingen van de kracht- en koppelopnemers beschikbaar bij de DFS-R-ND.

De kracht- en koppelopnemers zijn perfect compatibel met de oude generatie indicatoren DFS-R-ND vóór de generatie DFS2.

Sinds 2012 worden de afzonderlijke opnemers SLC of STS niet meer geleverd met beschermkoffer.

   Voorstelling van de producten SLC en STS - Offerte en inlichtingen - Bestelling

Afmetingen van de achterkant van de behuizing DFS2, DFE2 en DFX2:

Verschillende modellen van grepen voor dynamometerss Klik op de afbeelding om de documentatie te openen Verschillende modellen van grepen voor dynamometers Offerte en inlichtingen

Offerte en inlichtingen

 

  Bestelling

Bestelling

    Offerte en inlichtingen - Bestelling
Nexygen Software Klik op de afbeelding om de documentatie te openen Nexygen Software Offerte en inlichtingen

Offerte en inlichtingen

 

  Bestelling

Bestelling

    Offerte en inlichtingen - Bestelling
DF2 Wedge (Communication Software) Klik op de afbeelding om de documentatie te openen DF2 Wedge (Communication Software) Offerte en inlichtingen

Offerte en inlichtingen

 

  Bestelling

Bestelling

 

Gratis software DF2 Wedge, eenvoudig te downloaden bij de fabrikant voor alle modellen DFE2 en DFS2. Compatibel met Windows XP, 7 en 8.
Diverse functies en duidelijke weergave. Maakt het gebruik van een dynamometer vriendelijker en completer.

   Zie de video over de installatie en configuratie van de software DF2
   Offerte en inlichtingen - Bestelling
Hoe ziet een ijkcertificaat ISO 17025 er uit?

Een ijkcertificaat conform de norm ISO 17025, dat soms aangevraagd wordt en wel vooral in de auto-industrie, is enkel te verkrijgen bij de fabrikant.
Meer informatie over de universele lader voor alle dynamometermodellen DF2 (DFX2, DFE2, DFS2) referentie SPK-DF2-UNIV.

Opmerking: voor de Kracht-Tijdcurve is de Nexygen DF best, omdat hij de curve direct traceert (15 Hz). Daarentegen is de DF Wedge meer gericht op gegevensoverdracht en overdracht van de maximumwaarde (peak). De DF Wedge kan wel meetpunten overdragen (80 Hz), maar de punten moeten vervolgens via Excel tot een curve verwerkt worden.

De verschillende modellen worden geleverd met een ijkcertificaat opgesteld door de fabrikant.

De modellen DFX, DFE et E-DFE, DFS, DFS-R et DFS-R-ND zijn niet meer beschikbaar (08/2011)

De modellen DFM, DFIS, DFGS, DFGS-R, DFT, DFA, DFA-R et LTCM-6E zijn niet meer beschikbaar.

Metil Industrie bvba - Idiersstraat 17 - B-1160 Brussel - België - Tel : +32 26 75 22 20 - Fax : +32 26 75 00 01 - www.metil-industrie.com - www.metil.nl